Dnes už nie je žiadnym tajomstvom, že embryonálny vývin človeka veľmi výrazne a do hĺbky ovplyvňuje jeho život v rôznych oblastiach. Deti sa omnoho častejšie rodia s vážnymi fyzickými ochoreniami – diabetes, ekzémy, astmy a mentálnymi prejavmi – hyperaktivita(ADHD), zajakavosť, rôzne tiky a zášklby, poruchy reči, správania, výbušnosť, ustráchanosť, tiež autizmus a jeho formy a pod.

Tak ako všetky ochorenia, aj tieto majú základ v druhotnej psychosomatike (prvotná je energoinformačný blok). Ak odhliadneme od očkovacích vakcín, neúčelného a mnohokrát zbytočného nasadzovania farmakologických liekov, prostredia do ktorého sa narodíme, okolia v ktorom vyrastáme a do istej miery nás ovplyvňuje, vonkajšieho vplyvu prostredia (geopatogénny stres, elektromagnetický smog, znečistené ovzdušie, životospráva a pod.), potom sa dostaneme do toho absolútneho základu a ten sa začína v tele matky vo vývinovom štádiu života.

Práve preto je nemálo dôležitou podstatou, aby sa budúci rodičia vopred pripravili, plánovali, zamysleli sa nad svojím zdravým, životným štýlom a prostredím predtým, ako dieťatko počnú. Práve v tomto období zachytávame a prijímame vnemy, ktoré sa uložili do nášho podvedomia a mnohokrát počas celého života vysielajú informácie – zranenia, bloky, ktorými sa nevedome riadime.

Väčšina budúcich rodičov si stále neuvedomuje, do akej miery a hĺbky už v stave tehotenstva ich správanie zasahuje do psychosomatiky dieťaťa a akou mierou ju ovplyvňuje.

Mojou túžbou je, aby deti plodili uvedomelé bytosti a aby sa deti rodili uvedomelým rodičom.

Pod uvedomelým rodičom mám na mysli matku (v duchovnom ponímaní primárny rodič)a otca(sekundárny rodič), ktorý si uvedomujú svoje správanie, dokážu usmerňovať svoje myšlienky- psychologické aspekty( optimizmus, radosť), starajú sa o svoje fyziologické potreby (zdravý životný štýl- pohyb, strava, hlboký spánok, plnohodnotná výživa).Plne si uvedomujú a vedome ovládajú to ako myslia, čo hovoria, aký je ich zdroj informácií (médiá, hudba), v akom prostredí pôsobia.

Samozrejme, život nám prináša aj situácie, ktoré sa jednoducho stanú a my sa s nimi musíme v danej chvíli vysporiadať. Takýmito situáciami sú rôzne zranenia, nehody, úmrtia blízkej osoby, ochorenia, rozvody, strata istoty napr. na materiálnej úrovni, nepredvídateľné situácie. Matka, ktorá niečo podobné prežije v čase tehotenstva, akúkoľvek traumu na akejkoľvek úrovni, odovzdáva všetky tieto informácie dieťatku.

Našťastie žijeme v modernej dobe plnej možností a vlastných volieb, ktorá nám ponúka rôzne vysoko vyspelé, bezpečné metódy, formy, terapie, techniky a cvičenia, ktoré nám toto krásne, ale aj náročné a rizikové obdobie pomôžu prežiť v plnej sile, zdraví a radosti.

A v neposlednej rade aj obdobie šestonedelia, častokrát náročnejšie ako samotné tehotenstvo, ktoré sa dá vhodne podporiť na zlepšenie obnovy celého tela, spánku, celkového dobitia tela energiou, podporu dojčenia a vrátenia nadbytočnej hmotnosti do pôvodného stavuJ

Naturopatické moduly(homeopatia, informatívna a energetická  medicína, meditácia a tehotenská joga) odstránia problémy, dodajú energiu a pripravia na hladký a plynulý pôrod bez následkov a straty energie.

PS: Mamičky, užívajte si tehotenstvo, vnímajte ho naplno, a rovnako aj celé materstvo. Je to obdobie, ktoré zažijete možno len raz za životJ Relaxujte, oddychujte, buďte prítomné, robte veci, ktoré vás bavia. Nepodceňujte prípravu, a keď už je dieťatko na svete, venujte mu celú svoju pozornosť, dotyky a lásku – najdôležitejšie esencie jeho potrieb.  Je to jedinečné a posilňujúce obdobie po každej stránke a jeho vedomé prežívanie sa Vám vráti späť v tom najlepšom, aj s úrokmi.